maandag 16 mei 2022

Een andere boot, een nieuwe naam "Norell"

We lopen een tijdje achter met het schrijven van een verhaal, nou ja ik dan. Er is bij ons op boten gebied behoorlijk veel gebeurd de afgelopen tijd. Eerst begin 2020 verhuisd naar Zierikzee, wat huis en boot betreft. Een mooie appartement in Zierikzee en een box bij de WSV Zierikzee. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Vanaf ons balkon zien we de mast van de boot heen en weer bewegen. 

Maar het begon natuurlijk allemaal anders. Begin april 2020 ging de boot in Hellevoetsluis weer het water in. Corona was behoorlijk nadrukkelijk aanwezig. Er waren allerlei maatregelen getroffen bij het te water laten van de boten. Dit om met zo min mogelijk mensen aanwezig te zijn. Toen alles gecheckt was, zeilden wij buitenom via Stellendam over zee naar de Roompotsluis. Over de Oosterschelde naar Zierikzee.  Een heerlijk tochtje. Toen we eenmaal in onze box lagen mochten we ook niet meer weg. CoranaTime. Dus geen bewegingsvrijheid. Gaandeweg kwam die er wel een beetje en zeilden wij op en neer op de Oosterschelde. Weer iets later mocht je ook naar een andere jachthaven. Op naar St. Anna- land en bleken we de eerste bezoekers te zijn sinds tijden.


Of via de Roompotsluis richting Scheveningen. Voor onze zomervakantie zeilden we met Anneke en Cees via Amsterdam richting het IJsselmeer en de Waddeneilanden. En naderhand via een rondje buitenom Vlieland terug naar Zierikzee.

Dat was heerlijk, maar gaande weg kwamen er toch wel weer wat kriebels en dromen en plannen voor over een paar jaar. Dan zou het toch wel fijn zijn om een iets grotere boot te hebben. Daar hadden we het al wel eens vaker over gehad. Maar ja , je ruilt toch niet zo maar de Hullu Poro in, waar je zoveel mee beleefd hebt. Dus daar zijn wel wat nachten slapen of niet slapen, hoofdbrekens en gesprekken over aan te pas gekomen met uiteindelijk de verkoop van de Hullu Poro in maart 2021. 

Ondertussen ga je allerlei boten, merken, modellen en typen bekijken waar je van denkt, dat zou het wel eens kunnen worden of toch niet. Waar waren we aan begonnen. Ook om een gevoel te krijgen van wat is nou "iets groter " en hoeveel moet dat "groter" dan zijn? Na lang zoeken bleek het voor ons een  Malö te zijn. Zo kwamen we uit bij de Nederlandse vertegenwoordiger. Dit bleek Joery te zijn en die kenden we al wat langer. Die heeft ons indertijd in 2008 de Hullu Poro verkocht. Via hem kwamen we uit bij de Malö werf in Zweden waar een hele mooie 41 lag en die is nu van ons. 

Na veel bellen, foto's bekijken , filmpjes bekijken, op internet zoeken, zijn we in het vliegtuig gestapt om een lang weekend Kungsviken op het eiland Orust te doen. Wat een fantastische omgeving. Iedere keer als ik nu hier thuis de foto's bekijk smelt ik weg, daar niet hoor. De temperatuur blijft daar hangen rond 0, ...volgens mij. Maar ik snap nu waarom zeilers die kanten uitgaan. Dus wie weet voor de zomervakantie 2022 als de wind de goede kant uitstaat....dan maar wel een dikkere jas aan. 

Toen we een paar maanden geen boot meer hadden, kregen we heimwee naar het Haringvliet. We vonden dat eigenlijk een veel leuker vaargebied dan de Oosterschelde. Dus een mail naar het bestuur van de WSV Haringvliet en gelukkig mochten we terugkomen. Met het vooruitzicht op een perfecte box:  4 meter breed voor een boot van 3.98 meter en de lengte is ook goed. Daar liggen we dus nu sinds juli 2021 en hebben al heerlijk wat rondgevaren en geankerd. Dus zoals een bijzonder wijze man ooit eens zei: "To infinity and beyond!"






Geen opmerkingen:

Een reactie posten